Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Psihoterapie integrativa

Tipuri psihoterapie


Psihoterapiile de tip integrativ au aparut si se dezvolta ca o miscare integrativa, pornind de la cel putin cinci perspective de abordare:

- Holistica - omul trebuie privit si abordat tot mai mult dintr-o perspectiva complexa: biologica, psihica, sociala, culturala, antropologica, etc., iar orientarea integrativa tinde spre acest tip de abordare;

- Psihopatologica - diversitatea sistemelor de personalitate si a dinamicii manifestarii lor, atat in ipostaza de normalitate, dar mai ales in cea de boala;

- Medodologica - la tulburari noi, tot mai diverse, sunt necesare metode noi;

- De eficienta - multe procedee consacrate nu mai sunt eficiente daca sunt utilizate asa cum au aparut;

- De scop, obiectiv sau finalitate - majoritatea orientarilor psihoterapeutice au obiective si scopuri cel mai adesea asemanatoare sau cel putin compatibile, unele chiar identice; din perspectiva integrativa nu sunt importante diferentele dintre scoli, adica aspectele care le despart, ci asemanarile dintre ele, adica aspectele care le unesc.

Psihoterapia integrativa promoveaza flexibilitatea si originalitatea abordarii clientilor, fara a reduce standardele de calitate. Scopul sau este acela "de a facilita integrarea, astfel incat calitatile persoanei, care exista si functioneaza in spatial intrapsihic, interpersonal si socio-politic sunt maximizate, tinand cont de limitele fiecarui individ si conditiile exterioare"(Chiriac, 2010).

Psihoterapeutii integrativi creeaza strategii psihoterapeutice personalizate pentru rezolvarea diverselor situatii cu care se confrunta clientii, intr-o maniera bazata pe intuitia clinica si o cunoastere solida si clara a problemelor existente si a solutiilor necesare. Acestia manifesta o atitudine profesionala, de respect, bunatate, onestitate, autenticitate si egalitate in abordarea clientului.

Psihoterapia integrativa afirma importanta asigurarii unui cadru terapeutic potrivit, in care dezvoltarea si vindecarea pot avea loc intr-un spatiu intersubiectiv creat impreuna de catre client si psihoterapeut.

Psihoterapia integrativa se fundamenteaza pe mai multe si diverse aspecte teoretice, pe mai multe modele explicative: psihanalitice, psihodinamice, centrate pe client, comportamentale, experientiale, analitic tranzactionale, gestaltiste, psihosomatice, etc.

In psihoterapia integrativa, relatia terapeutica se desfasoara intr-un anumit context social, politic si istoric, in care clientul reprezinta arhitectul schimbarii, iar terapeutul  manifesta creativitate in alegerea tehnicilor si strategiilor utilizate.» Inapoi la tipuri psihoterapie

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top