Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Psihoterapie experientiala

Tipuri psihoterapie


Psihoterapia experientiala se constituie intr-o paradigma a restructurarii si dezvoltarii personale, ca o cale de redobandire si pastrare a sanatatii psihice.

Modalitatea de abordare este holista si obiectivul sau este autodezvoltarea, autotransformarea sanogena si autocreatia.

Psihoterapia experientiala pune accent pe trairea si devenirea fiintei umane, proces in care fiecare trebuie sa se implice constient.

Principiul sau de baza este trairea emotiei si a experientei "aici si acum", ceea ce ii permite persoanei constientizarea propriei gandiri.

Terapeutul experientialist accepta neconditionat experienta, valorile clientului si incarcatura lui emotionala.

Demersul terapeutic isi propune sa ajute persoana sa obtina autonomia, sa se accepte asa cum este, sa-si afirme identitatea unica in confruntarea cu ceilalti, cu familia.

Psihoterapia experientiala ajuta clientul sa se deblocheze si sa-si foloseasca cretiv propriile resurse, intr-un proces de evolutie constient, bazat pe libertatea alegerilor si pe asumarea responsabilitatilor.

Fiecare om este unic si dispune de un potential latent ce se cere valorificat, iar boala psihica poate fi privita drept o expresie a scaderii potentialului uman, prin deblocarea posibilitatilor sale de manifestare.

Terapia nu are rolul de a modifica clientul, ci de a-i crea situatii experientiale prin care aceasta sa-si descopere propriile disponibilitati si sa le puna in actiune in scopul dezvoltarii propriei persoane.» Inapoi la tipuri psihoterapie

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top