Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Psihoterapie analitica

Tipuri psihoterapie


Analiza de orientare jungiana pune in centrul ei persoana, accentuand in mod fundamental aducerea in prim plan si clarificarea a ceea ce este valoros, bun si care da sens vietii personale a pacientului; in plan secundar sunt aduse in lumina punctele slabe, vulnerabilitatea, acele atitudini si asteptari care nu-i permit sa se implineasca, sa aiba sentimentul ca viata este un loc pozitiv.

Din aceasta perspectiva, analiza psihologica este eficienta in terapia reactiilor nevrotice a consecintelor diferitelor tipuri de traume, care, amplificate mai ales de conditiile de stres, nu mai permit persoanei sa-si controleze si conduca propria viata. De asemenea, se adreseaza si pacientilor profund traumatizati de evenimente de viata din trecut sau din prezent, inclusiv abuzuri si dependente pentru a le reda forta de a se debarasa de trecut si a privi spre viitor.

Intervine decisiv in reechilibrarea psihica dupa perioade de dependenta - de alcool, droguri sau dependente afective si de alimentatie (bulimie, anorexie), in stari depresive si de anxietate, inclusiv in terapia unor simptome fobice si obsesive.

Viata dimprejur nu poate fi mai puternica ca viata din interior, ca acea putere a firului de iarba care reuseste sa strabata pietrele si betoanele pentru a rasari si creste. Pornind de la acest principiu, analiza jungiana utilizeaza simbolurile viselor, asculta vocea din interior a sufletului pe care poate de mult prea mult timp ai uitat sa o mai iei in seama. Vindecarea vine din interior, daca dai sens si continut acestei vieti interioare prea mult timp reprimata, uitata, temuta poate.

Iubeste-te pe tine mai intai daca vrei sa nu fii singur si sa fii iubit; gaseste acele motive reale care tin de imaginea ta si fiinta ta adevarata pentru a-ti gasi acel punct in tine insuti de care sa te sprijini pentru a cuceri universul si viata. Vom putea gasi impreuna reperele care iti stabilizeaza increderea in tine insuti si in faptul ca esti o persoana valoroasa, aspecte ce te vor ajuta sa dai sens din nou vietii tale.

Poate vei ajunge sa afli lucruri despre tine care sa te ajute sa te smulgi din depresie si nefericire, iar nelinistea cea veche sa se transforme in energie vitala. Gandeste-te ca toate lucrurile care acum te sufoca, care ti se par prea dificile fie si numai daca te gandesti la ele, pot deveni doar o amintire; odata cunoscute nu te vor mai trimite spre aceleasi greseli repetitive, la acelasi gen de decizii pline de nesiguranta, spre timiditati inexplicabile care nu te-au lasat sa te exprimi.

Sunt tot atatea fatete care fac parte din faptul ca viata a devenit insuportabila si, indiferent cat de adanci ar fi, ele au un sens care trebuie analizat si care, odata constientizat, te va ajuta sa iesi din impas si sa-ti traiesti viata liber de constrangeri interioare, din trecut.

Analiza se adreseaza inclusiv acelor dificultati personale care au condus spre dependenta de drog si care, nedepasite, nu vor permite o vindecare si emancipare completa nici in urma tratamentului clinic standard.» Inapoi la tipuri psihoterapie

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top