- Psihoterapie individuala
- TRATAMENTUL DEPENDENTEI DE JOCURI DE NOROC
- Dezvoltare personala
- Programul JOC RESPONSABIL in Romania
- SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA
- Psihoterapie pentru copil si familie
- Psihoterapie de cuplu
- Logopedie
- Terapia tulburarilor sexuale
- Hipnoza clinica si tehnici de relaxare
- Gemoterapie
- Homeopatie
- Psihiatrie
- Consiliere scolara si psihoeducationala
- Consiliere psihologica
- Remedii florale Bach
- Consiliere pentru copii si adolescenti
AL TREILEA VAL de Tehnici de Restructurare Cognitiva: 28 martie 2014
Formari in psihoterapie
CURS DE FORMARE PROFESIONALA CONTINUA SUSŢINUT DE PROFESOR UNIV. DR. DANIEL DAVID:
TEHNICI MODERNE DE PSIHOTERAPII COGNITIVE SI COMPORTAMENTALE
" Al Treilea Val " de Tehnici de Restructurare Cognitiva: 28 martie 2014
Psihoterapiile cognitive si comportamentale (CBT) sunt unele din cele mai eficiente forme de tratament pentru un spectru larg de tulburari psihice si pentru optimizarea starii de bine.
Unul din elementele centrale care s-a dovedit stiintific ca stand la baza eficientei CBT este reprezentat de tehnicile de restructurare cognitiva. Simplu spus, restructurarea cognitiva urmareste inlocuirea cognitiilor irationale/dezadaptative cu cognitii rationale adaptative, care sustin apoi emotii sanatoase, ganduri functionale si comportamente adaptative.
Desi uneori stim cauzele tulburarilor psihice (ex. cognitii irationale de un anumit tip), nu avem inca tehnici suficient de eficiente prin care sa le modificam pentru a ameliora conditia clinica a pacientului cu care lucram. Aceasta este o situatie similara medicinei, unde, desi uneori stim cauzele unor probleme medicale (ex. mecanismele etiopatogenetice implicate in diverse forme de cancer), nu avem inca tratamente eficiente pentru a le controla.
In acest curs de formare continua, cursantii vor invata strategii moderne de restructurare cognitiva, care pot functiona atunci cand prin strategiile clasice nu reusim, ca terapeuti, sa modificam cauzele cognitive ale conditiilor clinice si sa obtinem astfel efectul dorit pentru pacient. Intr-adevar, CBT se caracterizeaza printr-o dezvoltare continua a arsenalului de tehnici terapeutice, prin cercetari riguroase. Cercetarile recente din domeniu au generat "valul al treilea in CBT", aducand o serie de tehnici noi, inovative, de restructurare cognitiva. Astfel, participantii vor invata sa utilizeze (1) tehnici de meditatie de tip mindfulness, (2) tehnici de acceptare si " defusion ", (3) biofeedback si hipnoza si (4) tehnici de reglare emotionala si de modificare implicita a distorsiunilor cognitive in restructurarea cognitiva. Desi unele dintre aceste tehnici (ex. hipnoza, biofeedback) sunt utilizate deja in psihoterapie, ele nu sunt utilizate in scopul restructurarii cognitive, ceea ce face ca efectul lor, din pacate, sa fie adesea de tip " feeling better ", nu " getting better ". Alte tehnici (ex. acceptare si " defusion ", modificare implicita a distorsiunilor cognitive) sunt inovative nu doar ca modalitate de aplicare practica, ci si ca teorie si procedura.
Cursul de formare va fi sustinut de profesorul Daniel David, Supervizor in CBT in cadrul APCCR, " Diplomate" al Albert Ellis Institute si " Fellow " al Academy of Cognitive Therapy.
Durata cursului va fi de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activitatilor individuale supervizate (portofoliu).
Programul cursului: 9:00 - 13:00; 14:00 -19:00.
Participantii vor primi certificate cu 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania. Studentii care nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi doar adeverinte de participare din partea APCCR.
Numarul de locuri este limitat si vor avea prioritate primii inscrisi. contact@aquamarin.ro
Inscrieri: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474
» Inapoi la formari
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
contact@aquamarin.ro | |
Telefon: | 0724 222 522 0745 633 474 |
Adresa: | Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti |