Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

TEHNICI MODERNE DE PSIHOTERAPII COGNITIVE SI COMPORTAMENTALE - APLICATII IN CONSILIEREA GENETICA:2014

Evenimente


Curs formare profesionala continua, sustinut de Prof. univ. dr. Daniel David, Lector univ. dr. Ramona Moldovan, Lector univ. dr. Bogdan Voinescu.

Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice sau consilierii psihologice dar si personalului medical si paramedical implicat in asistenta si managementul persoanelor cu tulburari care presupun mecanisme genetice si/sau ereditare. Acest curs va ajuta psihologii sa isi extinda aria de interventii la pacienti si populatii noi - cu tulburari genetice sau cu risc de a dezvolta sau de a transmite tulburari genetice, inclusiv tulburari mentale severe (ex. schizofrenie, tulburare bipolara).

Scurta prezentare

Oamenii apeleaza la consiliere genetica pentru mai multe motive:

       Au sau sunt ingrijorati ca ar putea transmite o afectiune genetica

       Au un istoric familial de cancer

       Doresc sa aiba copii si vor sa stie mai multe despre sanatatea viitorului copil

       Au un membru al familiei cu o tulburare mentala severa

       Doresc sa cunoasca mai multe informatii despre riscul pe care il au de a dezvolta diverse afectiuni si cum pot reduce acest risc

Consilierea genetica are in vedere un demers modern de a traduce cunostintele medicale si psihologice in informatii practice pe care persoanele sau familiile confruntate cu afectiuni genetice le pot utiliza in intelegerea riscului personal sau pentru alti membri ai familiei, planificarea familiala sau in adoptarea de strategii de preventie si interventie potrivite pentru aceste afectiuni. In acest context, interventiile cognitiv-comportamentale pot fi elemente importante in schimbarea stilului de viata care poate astfel limita impactul pe care anumite afectiuni il pot avea.

Aflat la intersectia intre psihologie (consiliere psihologica) si medicina (genetica), cursul se va focaliza asupra integrarii acestor doua domenii, insistand asupra implicatilor practice pe care le au pentru intelegerea starii de sanatate si boala.

Obiective

In cadrul cursului vor fi abordate cateva notiuni fundamentale de genetica umana insitand cu precadere asupra integrarii acestor elemente in procesul de consiliere genetica, consiliere psihologica si psihoterapie. Cursul isi propune astfel incorporarea competentelor de consiliere genetica in practica psihologilor.

Cursantii vor fi familiarizati cu urmatoarele aspecte:

       Interpretarea istoricului personal si familial

       Educarea vizavi de principalele afectiuni genetice - modalitatea de transmitere, testarea, preventia, managementul

       Estimarea riscului ca cineva sa dezvolte o afectiune genetica (inclusiv o tulburare mentala severa) sau sa o transmita mai departe copiilor

       Care este si cum poate fi redus riscul pentru o serie de afectiuni genetice, inclusiv tulburari mentale severe (ex. prin modificari cognitiv-comportamentale)

       Consiliere psihologica si asistenta in luarea deciziilor

Durata cursului este de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activitatilor individuale supervizate si vor presupune realizarea unui portofoliu.

Participantii vor primi certificate cu 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania. Studentii care nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi doar adeverinte de participare din partea APCCR.

Locatia: sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3.

Inscrieri: contact@aquamarin.ro

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro» Inapoi la evenimente

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top