Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

MASTER IN CONSILIERE GENETICA : sept. 2013

Evenimente


Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Universitatea Babes-Bolyai

organizeaza

program de Master in "CONSILERE GENETICA".

Program nou, unic in tara, interdisciplinar, cu un program flexibil pentru cei care lucreaza si/sau nu sunt din Cluj-Napoca, asigura certificari dupa cum urmeaza:

         Pentru licentiatii in Psihologie: Eligibil pentru formare profesionala in consiliere psihologica cognitiv-comportamentala, in conformitate cu standardele Colegiului Psihologilor din Romania; competente in consiliere genetica.

         Pentru licentiatii in alte domenii: Competente in consiliere genetica.

Conditii de eligibilitate: Absolventi cu diploma de licenta in psihologie sau in alte domenii (stiinte) in care consilierea genetica este relevanta.

Obiective: Programul reflecta o tendinta majora la nivel international, de integrare a psihologiei (consilierii/psihoterapiei) si biologiei (genomica), cu implicatii majore pentru intelegerea naturii umane si a starii de sanatate si boala. Astfel, consilierea genetica nu se identifica nici cu consilierea genetica medicala nici cu consilierea psihologica clasica ci reprezinta un domeniu interdisciplinar in care tehnicile de consiliere psihologica utilizeaza continuturi genetice (ex. modificarea stilului de viata pentru a evita aparitia unor tulburari pentru care exista un risc genetic crescut etc.).

Masterul este unicul din tara de acest tip si se adreseaza psihologilor, medicilor, biologilor, asistentilor sociali si asistentelor medicale, dar si altor profesionisti, interesati de optimizarea starii de sanatate si managementul patologiei pentru tulburari care implica mecanisme genetice si/sau ereditare. De asemenea, pot beneficia de acest Master psihologii clinicieni, consilierii psihologici si psihoterapeutii deja atestati de Colegiul Psihologilor din Romania care, prin acest Master, pot dobandi competente in consiliere genetica care sa le optimizeze si sa le dezvolte practica psihologica clinica (ex. accesul la o noua populatie clinica, servicii mai complexe si integrative pentru clienti/pacienti).

Forma si durata programului de studiu: 4 semestre (2 ani). Cursurile se vor desfasura cu preponderenta la sfarsit de saptamana, in sistem modular, facilitand participarea la cursuri a cursantilor care lucreaza si/sau nu locuiesc in Cluj-Napoca.

Criterii de admitere: 20% media de licenta + 80% interviu pe baza unui referat de maximum 4 pagini, pe o tema relevanta pentru tematica Masterului; referatul se va preda odata cu depunerea dosarului de inscriere.

 www.clinicalpsychology.ro

Informatii suplimentare:                       ramonamoldovan@psychology.ro

                                                        Adresa de contact:» Inapoi la evenimente

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top