Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

De ce sa apelezi la psihoterapie

Autor: Steliana Rizeanu, psihoterapeut | Adaugat la: 20.02.2020 10:46


Psihoterapia reprezinta un refugiu sigur pentru schimbari reale, negocierea unor teluri comune, adoptarea unor proceduri mutual acceptabile, incorporarea unor schimbari dorite in viata de zi cu zi.

Cand vin la psihoterapeut, oamenii sunt usurati sa afle ca problemele lor personale sunt bine intelese de catre o persoana care ii asculta cu atentie si ii observa.

Cei care sunt descurajati si necajiti prind curaj atunci cand observa cum altii au facut schimbari satisfacatoare. Cand sunt invadati de emotii intense, o ghidare suportiva spre noi optiuni le este de mare ajutor. Cand sunt asediati de presiuni complexe, sunt invatati sa-si acorde timp sa se gandeasca cum pot influenta ei desfasurarea evenimentelor.

     Simti uneori ca esti in impas?

     Te simti depasit de evenimente?

     Observi un patern familiar cand lucrurile nu-ti merg bine ?

     Poate ai un obicei despre care stii ca nu-ti face bine, dar nu ai puterea sa renunti la el?

     Sau poate esti vesnic nemultumit de felul in care decurg lucrurile in viata ta, incat ceilalti iti sugereaza sa ceri ajutorul unui profesionist?     

     Simti ca emotiile iti scapa cateodata de sub control?

     Te-ai intrebat vreodata daca nu este cazul sa apelezi la psihoterapie?

     Vrei sa afli cum sa abordezi situatiile dificile?

     Daca viata ti-a adus provocari care te-au deranjat si ti-au creat o stare de confuzie, daca relatiile importante din viata ta sunt mai putin satisfacatoare decat ti-ai dori, daca vrei sa-ti imbunatatesti performantele intr-un anumit domeniu, e timpul sa apelezi la un psiholog.

     Motivele pentru care oamenii apeleaza la psihoterapie sunt diverse, incepand cu nefericirea personala, divergente, pana la optimizarea performantelor in diverse domenii.

     Unii oameni nu vin la psihoterapie din convingerea gresita ca problema lor este de natura fizica, nu psihica, ei confundand anxietatea sau tulburarile de dispozitie cu unele dezechilibre chimice.

     Este adevarat ca anumite investigatii medicale precum tomografia computerizata sau rezonanta magnetica nucleara pot decela un substrat fiziologic al tulburarilor suferite, substrat de tipul unei vascularizatii inadecvate sau de tipul existentei anumitor neurotransmitatori ce pot fi implicati, dar nu pe deplin responsabili de anumite manifestari de ordin psihologic. Dar este adevarat si faptul ca anumite modificari neurofiziologice se pot produce la nivelul creierului si in urma sedintelor de psihoterapie.

     Faptul ca modificarile fizice sunt demonstrabile nu duce neaparat la concluzia ca sunt necesare interventii in acest domeniu. Mintea si corpul fuzioneaza strans. Psihoterapia este de mare ajutor celor cu probleme medicale, in sensul ca suportul psihologic amelioreaza si minimizeaza efectele evolutiei bolii.

     Credinta oamenilor ca lucrurile se vor imbunatati, oricum, cu timpul, este o motivatie comuna pentru a nu apela la psihoterapie, dar adevarul este ca nu timpul este cel care vindeca, ci modul in care iti folosesti timpul face diferenta. Cand apar probleme minore in viata oamenilor, majoritatea considera ca se vor descurca daca au suficient timp la dispozitie, dar exista schimbari neobisnuite, peste care nici unul dintre noi nu este pregatit sa treaca singur.

     Apeland la psihoterapie, ne putem cataliza si accelera revenirea din ocolul tulburator pe care l-am facut in calatoria vietii.


» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top