Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Aventura in cuplu - intre dorinta si anxietate

Autor: | Adaugat la: 02.12.2019 12:51


  Emotiile cauzate de aventuri pot fi asemenea unui carusel - in anumite momente sunt sublime si inaltatoare, dar imediat dupa aceea, pline de vinovatie si confuzie. Nu este de mirare ca multi oameni se simt dezorientati pe parcursul unei aventuri! Ei au de-a face cu o multime de emotii diverse, care adesea par ca nu au nici un sens.

       Intr-o aventura dorinta dumneavoastra puternica poate avea conotatii sexuale, dar ar putea fi la fel de bine sentimentul ca v-ati descoperit "sufletul pereche" sau un prieten apropiat.

      Majoritatea oamenilor se simt nesiguri atunci cand incep o aventura. In primele etape, combinatia dintre dorinta sexuala si emotia naucitoare va impiedica sa va ganditi clar la actiunile pe care le intreprindeti. Pe masura ce relatia avanseaza, va descoperiti spunand lucruri de genul : "Daca sotul meu mi-ar fi acordat mai multa atentie, nu as fi avut nevoie sa recurg la asta" sau "E numai pentru scurt timp" sau chiar vechiul cliseu "Nu inseamna nimic pentru mine". In fapt, constiinta este supusa la presiuni si incercati sa gasiti o modalitate de a continua aventura fara a fi necesar sa luati o decizie inevitabila cu privire la ceea ce sa va intampla mai departe.

      Aparent simtiti ca aventura nu afecteaza nici o latura a vietii dumneavoastra. Nu este ceva neobisnuit pentru cei ce au o aventura sa minta in privinta ei si sa creada minciunile pe care le spun pentru a-si pune la adapost aventura, pentru ca le considera justificabile in circumstantele respective. Se ajunge in cele din urma la urzirea unei impletituri foarte complicate de minciuni menite sa tina complet separata aventura de celelalte aspecte ale vietii proprii.

      Lupta mentinerii secretului aventurii apasa ca o povara din ce in ce mai grea pe masura ce trece timpul. Chiar daca aventura actuala se termina rapid, anxietatea legata de teama de a fi dat de gol poate plana asupra dumneavoastra luni si ani de zile. Anxietatea se poate manifesta fizic - crampe stomacale, dureri de cap si tensiuni, daca cel implicat este stresat sau ingrijorat.

      Principalul motiv pentru care partenerul ii marturiseste celuilalt aventura este tocmai acumularea de anxietate. Acesta, pur si simplu, nu mai poate suporta apasarea sentimentelor care il coplesesc si care il dau de gol in fata partenerului  care nu banuieste nimic.

      Marea majoritate a aventurilor sunt un paravan subtire pentru problemele relatiei de cuplu, spre care ar trebui sa se indrepte atentia mai mult decat spre continuarea aventurii. Este posibil ca relatia de cuplu sa se termine ca o consecinta a aventurii, dar aceasta este uneori o situatie mai buna decat cea in care cei trei oameni se aflau pana in acel moment, traind o viata plina de nesiguranta, construita pe minciuna. 


» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top