Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Psihoterapia jocului de sansa patologic

Autor: Steliana Rizeanu | Adaugat la: 01.10.2014 13:34


Prefata: Prof Univ Dr Nicolae Mitrofan.

Cartea a fost recomandata  de catre presedintele European Association for the Study of Gambling, Peter Remmers, pe site-ul EASG.

http://www.easg.org/website/publication.cfm?id=72&intern=0&offset=21

Lucrarea sugestiv intitulata Psihoterapia jocului de sansa patologic este structurata pe un numar de cinci capitole majore, ce constituie reunite un demers original, sintetic si, mai ales, psihoterapeutic al jocului de sansa patologic, capitole care sintetizeaza distinct si cursiv in acelasi timp, principalele momente ale acestui periplu editorial inovativ, de la aparitia si dezvoltarea jocului la caracteristicile de personalitate ale jucatorului, de la diagnosticul si evaluarea jocului, la tratamentul aceluiasi jucator de sansa patologic, formuland atat de necesarele concluzii in plan psihoterapeutic.

Consecventa cu acest punct de vedere autoarea propune un model de consiliere cognitiv-comportamentala ce este orientat in directia atingerii unor obiective, precum:
1. minimalizarea consecintelor asociate comportamentului de joc de sansa patologic care se manifesta in viata subiectilor care solicita tratament;
2. evitarea sau reducerea situatiilor de risc de a dezvolta un comportament de joc de sansa patologic;
3. gestionarea starilor emotionale negative asociate acestei patologii (depresie, anxietate, stress);
4. satisfacerea nevoilor de divertisment si dezvoltarea unor noi modalitati placute de petrecere a timpului liber si socializare, care sa nu prezinte un efect distructiv asupra subiectilor.

Elementele de baza ale modelului sunt atent detaliate in cadrul lucrarii:
- psihodiagnosticul si evaluarea clinica;
- psihoeducatia in legatura cu comportamentul de joc de sansa patologic;
- restructurarea cognitiva: interventia psihologica menita sa ajute clientul sa-si dezvolte o viziune realista asupra rezultatelor jocului;
- trainingul de rezolvare de probleme;
- trainingul privind asertivitatea;
- prevenirea recaderilor;
- o buna relatie terapeutica.

Scopul final al programului il reprezinta fie abstinenta totala a jucatorilor, fie practicarea unui joc controlat, dupa o perioada de minim trei luni de abstinenta, in cadrul careia jucatorul sa-si insuseasca parghiile care sa il ajute sa controleze jocul.

Apreciind demersul inovativ si calitatea acestei carti, de mare utilitate practica, putem remarca atat pasiunea de cercetatoare stiintifica, inclinatia spre modele si modelare, cat si motivatia educationala creativa, dorindu-i autoarei alte noi aparitii editoriale valoroase.

Prof. Univ. Dr. Nicolae Mitrofan


» Inapoi la publicatii

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top
box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top