Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Evaluare clinica si psihoterapie

Autor: Steliana Rizeanu | Adaugat la: 23.01.2016 18:31


In pofida provocarilor cu care se confrunta psihologia clinica si psihoterapia in prezent, aceasta ramane un domeniu fascinant, cu un potential extraordinar in a ajuta indivizi, grupuri si societatea in ansamblul sau.

Ca raspuns la situatia creata de diagnostic, psihologul clinician si psihoterapeutul poate decide ce fel de interventie este cea mai eficienta pentru client, pentru a-l ajuta sa restabileasca starea de bine individuala a acestuia, in baza unui suport consistent de recuperare si reabilitare a problemelor de sanatate sau a acelor conditii dezadaptative care aduc suferinta fiintelor umane.

Am elaborat acest volum avand convingerea ca toti cei care aleg sa il citeasca vor patrunde in explorarea unor situatii care altfel sunt inaccesibile, insa care pot crea un fundament solid pentru cercetari si studii viitoare. Aceasta carte este o incercare de a umple spatiul dintre manualele de psihologie si cercetarea care le-a facut posibile.

Studiile de caz constituie un instrument de referinta in psihologia clinica care, desi nu pot fi replicate, pot oferi informatii asupra trasaturilor unice ale unei persoane si, prin urmare, constituie o experienta aparte in practica psihologica.

Totodata, aceasta abordare a studiilor de caz joaca un rol reprezentativ in intelegerea sensului unor situatii individuale, a demonstrarii existentei unui fenomen, a unei patologii, la diagnosticarea si conceptualizarea cazurilor, iar in cele din urma conduce la facilitarea procesului terapeutic. 

Psihologii clinicieni si psihoterapeutii iau numeroase decizii individuale cu o mare atentie si chibzuinta pentru a face fata unor aspecte, probleme si provocari specifice fiecarui demers terapeutic in parte. In acest context, studiile de caz pot fi modele utile care sa-i ajute sa sintetizeze si sa ordoneze volumul de informatii pe care il prezinta fiecare client, precum si sa foloseasca aceasta sinteza in scopul elaborarii planurilor de tratament pentru propriile cazuri. Deopotriva, studiile de caz ofera o perspectiva suplimentara asupra manierei de lucru a unor psihologi clinicieni cu experienta.

Studiile de caz prezentate permit actualilor si viitorilor psihologi clinicieni si psihoterapeuti sa observe atat detaliile tratamentelor validate stiintific cat si ale procedurilor de evaluare. 

Cazurile prezentate in acest volum abordeaza problematici diferite, incepand cu dependenta de jocuri de noroc, depresia, anxietatea, atacul de panica, tulburarile din spectrul autist si pana la o patologie noua si mai putin cunoscuta de specialisti, respectiv sexsomnia.

Din pozitia de psihoterapeut, psiholog clinician, formator si supervizor in psihologie clinica am urmarit ingemanarea practicii clinice cu cercetarea din domeniu. Astfel, prin aceasta lucrare am incercat sa ilustram diferite abordari ce pot fi folosite in practica curenta a unui spectru cat mai larg de actuali si viitori psihologi clinicieni si psihoterapeuti.

Formatul usor de urmarit al cazurilor va permite sa intelegeti cat de interesant si de provocator au fost evaluate si conceptualizate cazurile si modul in care tratamentul a urmat aceasta conceptualizare.

Asadar, acest volum se adreseaza in principal psihologilor clinicieni in supervizare sau autonomi, masteranzilor la psihologie si celor care sunt in formare in psihologie clinica sau psihoterapie, care vor gasi modalitati concrete de abordare a clientilor care le vin in cabinet, precum si tehnici de interventie psihologica, modele de evaluare clinica, de conceptualizare a unui caz si in final modalitatea de a redacta un studiu de caz.

In egala masura, acest volum se adreseaza studentilor la psihologie si tuturor persoanelor interesate de domeniul psihologiei si de cele mai frecvente tulburari psihice care apar in randul populatiei din tara noastra si nu in ultimul rand tuturor celor care doresc o mai buna intelegere ale adevaratelor radacini ale psihologiei.

Multumim tuturor colegilor psihologi care prin dedicarea, profesionalismul si seriozitatea de care au dat dovada in elaborarea cazurilor prezentate au facut posibila aparitia acestei carti si nu in ultimul rand, multumim clientilor nostri, care au acordat incredere psihologiei si ne-au incredintat cele mai arzatoare probleme cu care s-au confruntat in viata.


» Inapoi la publicatii

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top
box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top