- Psihoterapie individuala
- TRATAMENTUL DEPENDENTEI DE JOCURI DE NOROC
- Dezvoltare personala
- Programul JOC RESPONSABIL in Romania
- SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA
- Psihoterapie pentru copil si familie
- Psihoterapie de cuplu
- Logopedie
- Terapia tulburarilor sexuale
- Hipnoza clinica si tehnici de relaxare
- Gemoterapie
- Homeopatie
- Psihiatrie
- Consiliere scolara si psihoeducationala
- Consiliere psihologica
- Remedii florale Bach
- Consiliere pentru copii si adolescenti
Terapia tulburarilor sexuale
Psihoterapii
Terapia sexuala moderna, a carei pionier este dr Helen Singer Kaplan, integreaza teoriile comportamentale si psihanalitice, in tratamentul tulburarilor sexuale.
Prin noile metode ale terapiei sexuale moderne, care imbina psihoterapia cu exercitii terapeutice ce constau in diverse tehnici sexuale, puse la punct pentru prima data de renumitii sexologi Masters & Johnson, pot fi tratate urmatoarele tulburari de natura sexuala:
- absenta raspunsului sexual la femei - frigiditatea
- absenta totala a orgasmului la femei
- vaginism
- disfunctii erectile - impotenta
- ejaculare intarziata
- ejaculare prematura, etc.
Se poate spune ca societatea a inceput sa-si schimbe atitudinea fata de erotism si fata de dreptul fiacaruia la placere sexuala. Trebuie sa tinem cont insa de bolile transmisibile sexual si mai ales de SIDA, motiv pentru care este impetuos necesar sa recomand multa atentie si precautie pacientilor cu tulburari sexuale care nu au un partener stabil la momentul inceperii tratamentului!
Rezultatele terapiei tulburarilor de natura sexuala depind de trei factori:
1. felul tulburarii sexuale
2. profunzimea implicatiilor intrapsihice
3. calitatea relatiei
Dupa cum se poate vedea, este foarte important ca pacientul sa se afle intr-o relatie stabila pe perioada terapiei sexuale, acest lucru sporind considerabil sansele de success ale acesteia. Sustinerea, sprijinul si intelegerea oferite de partener sunt extrem de pretioase.
Sunt tulburari care se pot rezolva in cateva sedinte, cum ar fi ejacularea precoce, vaginismul, femeile care nu au avut niciodata orgasm (a nu se confunda cu frigiditatea!), si altele cu rezultate mixte precum tulburarile de erectie, sau tulburarile de orgasm la femei.
Cele mai proaste rezultate se obtin, din nefericire, cu femeile frigide, cele care nu resimt nici o placere in timpul actului sexual, la care reprimarea totala a sexualitatii este de cele mai multe ori legata de o problema psihica grava , iar rezistenta este prea puternica pentru a ceda la o terapie de scurta durata.
Terapia sexuala nu poate crea dragoste. Totusi ea poate inlatura obstacolele din calea ei. Cand astfel de obstacole exista, indepartarea lor este prioritatea nr. 1 a terapeutului!
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
contact@aquamarin.ro | |
Telefon: | 0724 222 522 0745 633 474 |
Adresa: | Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti |