Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Vrei sa slabesti? Intreaba-ma cum!

Autor: Viorica Dragomir, psihoterapeut | Adaugat la: 05.12.2017 12:19


 Nu odata s-a intamplat sa primim un fluturas care ne garanta ca un consultant personal in controlul greutatii ne poate oferi produse naturale 100% care sa ne ajute sa pierdem in greutate si volum in fiecare zi. Pe ce anume se bazeaza asemenea oferte?

            In mod sigur, pe sentimentul nostru ca trebuie sa facem ceva cu kilogramele in plus care au aparut parca din senin si nu stim de unde sa incepem.

            Daca facem insa o analiza asupra stilului nostru de viata in ultimile 6 luni putem descoperi ca o serie de evenimente cum ar fi: schimbarea locului de munca sau cumpararea unui apartament, un climat tensionat fie acasa, fie la serviciu ne fac sa ne simtim sub presiune sau ca traim sub sentimentul urgentei, ne simtim pierduti, avem dificultati in luarea deciziilor. Constientizarea schimbarilor din viata noastra si felul in care stilul de viata ne-a fost afectat de stres este un prim pas intr-un proces care poate dura intre trei pana la sase luni ca sa recapatam sentimentul de control asupra vietii noastre.

            Studiati-va obisnuintele alimentare din ultimele sase luni! Cand stresul persista, mai ales in perioada de adaptare, avem tendinta sa folosim mijloace "pentru a face fata", ca sa ne stimulam sau sa ne calmam, cum ar fi tutunul, alcoolul si mancarea. Mesele, rontaitul "ritmeaza" zilele noastre, de dimineata pana seara, luand forma unor obisnuinte greu de inlaturat atata timp cat sunt ancorate in viata de zi cu zi.Cand asemenea obisnuinte sunt proaste, singura schimbare posibila este... inlocuirea lor cu altele. E intr-adevar important sa nu avem incredere in regimurile "agresive" care produc o slabire rapida, dar sunt urmate de obicei de o crestere in greutate, adesea superioara kilogramelor pierdute anterior.

            Incercati sa fiti cat mai constienti de hrana pe care o mancati. Suntem ceea ce mancam.
            Mancati incet si atent.
            Ganditi-va cat bine va face hrana pe care o mancati.
            Vedeti daca nemultumirile legate de imaginea personala nu vin din alte sfere ale vietii personale!
            Ascultati-va glasul interior si vedeti care sunt acele dorinte pe care vi le refuzati!
            Comunicati-va emotiile! Discutia cu o alta persoana ne ajuta sa ne concentram pentru a ne reveni la o stare de echilibru. Ne ajuta de asemenea sa ne tratam emotiile fara a le inabusi.
            Impartasiti-va succesele!
            Oferiti si primiti imbratisari! "Avem nevoie de 4 imbratisari zilnice pentru a supravietui. Avem nevoie de 8 imbratisari zilnice pentru a ne ingriji. Avem nevoie de 12 imbratisari zinice pentru a creste" (Virginia Satir).
            Reechilibrati-va mandatele profesionale si pe cele personale! Profesia este importanta, foarte importanta, dar si alte mandate sunt de dorit - acesta este cazul cel mai frecvent. Se pune problema definirii clare a obiectivelor, preocupandu-ne de ceea ce putem realiza cu adevarat.

            Sa aveti iarasi un sentiment de control asupra propriei vieti, sa va pastrati un sentiment de bucurie si multumire pentru ceea ce sunteti este o stare pe care trebuie sa o cautati si sa o gasiti in voi. Transformati-va sentimentele, dezvoltandu-va parintele interior cel bun si folosind visarea creatoare.
» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top