Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Regimul de slabit si Remediile Florale Bach

Autor: Terapeut Cabat Claudia | Adaugat la: 05.12.2017 14:05


  Probabil ca foarte putine femei sunt pe deplin multumite de felul in care arata, fie ca este vorba de greutatea corporala fie de alte detalii ale aspectului fizic. Nemultumirea sau dezaprobarea fata de felul in care aratam determina o alterare a starii sufletesti si o diminuare a capacitatii de a ne bucura de viata. Pentru a slabi, pe langa o dieta echilibrata, asociata cu exercitii fizice si masaj, putem conta si pe ajutorul remediilor florale Bach.

      Cum? In plan sufletesc. Spre exemplu, la inceputul unei diete, de obicei ne simtim nerabdatoare de a vedea un efect mai rapid si pe masura efortului depus. Picaturile din remediul floral Impatitens ne vine in ajutor, spre a ne calma nerabdarea. Pe durata dietei este posibil sa facem una-doua abateri de la regimul stabilit si ca urmare sa ne simtim dezamagite si descurajate. Un alt remediu ne sta la dispozitie: Gentian, pentru a ne restabili increderea.

      Daca abaterea consideram ca a fost prea grava si dorim sa renuntam la dieta, atunci se recomanda Gorse. Exista si persoane care isi spun de multe ori, de maine am sa incep un regim de slabire si cand acel "maine" soseste, amana din nou din diferite motive. Se intampla ca dupa ce am tinut un regim si am slabit, sa uitam ce greu ne-a fost si sa ne ingrasam la loc. Pentru situatiile in care ba ne ingrasam, ba slabim, Chestnut Bud ne ajuta sa invatam din greseli.

      Uneori regimurile alimentare pot deveni o obsesie, generata si intretinuta de parerea negativa, pe care o avem fata de aspectul corporal. Unele persoane opteaza pentru diete extreme si pe termen lung. Atentie! Poate fi vorba de o nevroza obsesionala, deoarece ele nu se vad asa cum sunt in realitate, ci se dispretuiesc, considerand ca au un aspect grotesc. Crab Apple este un remediu util pentru imbunatatirea parerii pe care o avem fata de felul in care aratam. Remediul ne ajuta sa ne acceptam asa cum suntem, sa nu ne mai uram si sa ne fie rusine de noi insine.

      Motivele pentru care mancam excesiv pot fi numeroase: stress, de multe ori lipsa de incredere in propria persoana, dorinta de a ne face rau, sentimente de vinovatie, suparari, traume si frustari etc. Dr. Bach, medic si bacteriolog britanic a descoperit printre plantele naturii, 38 de flori fiecare dintre acestea ajutand la echilibrarea unei anumite stari sufletesti.
» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top