Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Ce faci cand partenerul te inseala

Autor: Steliana Rizeanu, psihoterapeut | Adaugat la: 08.10.2019 09:58


Exista situatii intr-un cuplu cand sotia simte sau crede ca este inselata si nu stie cum sa reactioneze.

Ce faci cand crezi ca esti intr-o asemenea situatie?

De multe ori este vorba doar de o supozitie  si in realitate, sotul isi petrece mai mult timp cu prietenii (nu cu alta femeie) din diverse motive:  simte ca ei il inteleg, il asculta si il admira mai mult decat o faci tu sau pur si simplu au mai multe preocupari comune.

Dar exista si situatii in care sotul chiar te inseala si atunci te poti intreba: ce-i lipseste in casnicia voastra, ce anume cauta el la alta femeie, in ce masura te-ai schimbat tu fata de perioada initiala, cand erati indragostiti si in ce masura s-a schimbat el? Care din nevoile tale nu mai sunt satisfacute; dar ale lui ?

Apoi gandeste-te ce anume te retine pe tine sa-i spui sotului tau ca esti la curent cu relatia sa extraconjugala, ce ai putea pierde in urma acestei dezvaluiri - siguranta materiala, statutul de femeie casatorita?

 In continuare este necesar sa-i comunici banuielile tale si sa lamuriti situatia, nu te ajuta cu nimic sa te  gandesti necontenit la acest lucru si sa nu actionezi in nici un fel, vei deveni din ce in ce mai nemultumita si mai furioasa pe el si relatia se va deteriora oricum.

Numai o comunicare reala , pe un ton calm, va poate ajuta sa luati o decizie si sa treceti peste aceasta situatie - ai putea decide sa-l ierti si sa mergi mai departe (dar exista o mare probabilitate ca in viitor sa te insele din nou) sau ai putea decide sa va despartiti.

Este necesar sa-ti faci un calcul al avantajelor si dezavantajelor ce decurg din oricare dintre cele doua decizii  si sa actionezi numai in functie de rezultatul obtinut.


» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top