Clinica Aquamarin - psihoterapie
menu_l menu_r
box_top

Agrimonia Eupatoria

Autor: Terapeut Cabat Claudia | Adaugat la: 05.12.2017 13:31


Cand este necesar remediul preparat din Agrimonia

      Cei care au nevoie de Agrimonia sunt adeseori o prezenta placuta pentru cei din jur, lasand impresia ca nu au niciodata probleme. Au simtul umorului, sunt foarte sociabili, rad si glumesc. De fapt ei isi ascund problemele, temerile si suferinta mentala, afisand o fata zambitoare sau curajoasa.

      Din pacate aceasta veselie este o masca, care ascunde atat fata de ceilalti cat si fata de propria persoana, tulburarea si framantarea interioara. De cate ori se confrunta cu o durere sau un disconfort cel mai probabil vor glumi, nedorind sa-si exprime adevarata ingrijorare. Evita confruntarile de orice fel, incercand sa ignore partea intunecata si neplacuta a vietii, in speranta ca aceasta va disparea sau se va rezolva de la sine. 

      Cu alte cuvinte, incearca sa uite ceea ce nu le convine pentru ca ei iubesc armonia si buna intelegere. De obicei sunt foarte amabili dorind la randul lor ca si ceilalti sa se poarte frumos cu ei.

      Dr Bach spunea despre persoanele de tip Agrimony ca sunt oameni joviali, veseli, cu simtul umorului, care iubesc pacea si sunt deranjati de neintelegeri sau certuri, iar pentru a le evita sunt dispusi sa lase mult de la ei. Cand sunt suparati, nu vorbesc despre sentimentele lor, preferand sa le ignore si sa discute despre altceva mai placut. Cu timpul insa veselia aceasta disimulata, refuzul de a analiza si intelege suferinta sau intamplarile neplacute, se constituie intr-o bariera catre cunoasterea de sine. Experienta nu este asimilata si tensiunea se acumuleaza in interior.

      In stadii mai avansate mentinerea starii de veselie si euforie este mai dificila. Asa ca pentru a suprima ceea ce nu este placut pot recurge poate la un pahar in plus de alcool, alimentatie excesiva, fumat sau droguri, toate acestea inscriindu-se intr-un mecanism de compensare. In alte cazuri, pentru a evita singuratatea si confruntarea cu propriile nelinisti se implica in diferite activitati sociale.

      Noaptea, persoanele de tip Agrimonia pot suferi de agitatie sau insomnie, macinati fiind de ganduri care nu le dau pace. Ganduri pe care de altfel s-au straduit toata ziua sa le ignore.

      Cum ne poate ajuta remediul floral preparat din Agrimonia
      Remediul se prescrie pentru echilibrarea starilor descrise mai sus. Persoanele vor reusi sa isi comunice deschis sentimentele reale si sa accepte ca viata are si partile ei mai putin placute. Veselia va fi adevarata, izvorata dintr-un sentiment de bucurie interioara, iar activitatile sociale nu vor mai fi o alternativa la fuga de singuratate, pentru a evita ca lucrurile sa fie privite cu obiectivitate.

      Agitatia va fi inlocuita de o stare de calm si relaxare. Dand dovada de mult tact si diplomatie aceste persoane vor reusi sa restabileasca buna intelegere in jurul lor si vor fi foarte agreate de colegi.


» Inapoi la articole

box_top
Prima sedinta de evaluare este gratuita

box_top
name Vezi toate noutatile
box_top box_top
name
Daca doresti sa ai contact cu ultimele noutati despre noi lasa-ne mai jos email-ul tau
Nume: Email:
box_top box_top
name
Emailcontact@aquamarin.ro
Telefon: 0724 222 522
0745 633 474
Adresa: Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3, Bucuresti
Contacteaza-ne
box_top